Toekomstverkenningen: De economie in de nieuwe samenleving

Op zaterdag 6 november organiseert onze vereniging een speciaal evenement onder de titel “Toekomstverkenningen: De economie in de nieuwe samenleving”. Tijdens dit fysieke evenement zullen vier gastsprekers hun visie geven op de toekomst, te weten:

De toekomst is erg ongewis op dit moment. Maar alle vier de sprekers zijn het er over eens dat we zeer waarschijnlijk aan het einde van een tijdperk zijn gekomen. Een tijdperk van ongebreidelde groei van schuld in de wereld. Een schuld die zo groot is geworden dat die onhoudbaar is geworden, waardoor het huidige financiele stelsel op het punt staat in te storten. De vraag is niet meer of dat gaat gebeuren, maar wanneer.

Het einde van het huidige monetaire systeem legt tevens bloot dat we al te maken hebben met een veranderende samenleving als gevolg van een aantal ontwikkelingen zoals de macht van digitale technologieën, het ontbreken van democratische feedback op mondiaal niveau en de veranderende relatie tussen landen (nation-states) en bedrijven (corporate-states). De consequenties van al die veranderingen zijn groot voor de gehele maatschappij.

Onze sprekers hebben ieder voor zich ideeën hoe we ons kunnen voorbereiden op het instorten van het huidige monetaire system en hoe we de veranderingen van onze samenleving in ons voordeel kunnen inzetten. Tijdens dit evenement zullen de sprekers hun visie delen en kunnen mensen uit het publiek vragen stellen.

Het evenement zal plaatsvinden op een locatie in de regio Amsterdam tussen 12.00 en 14.00. Zowel leden als niet-leden van de vereniging zijn van harte welkom. Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Let op: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang.

Bob de Wit biedt bij de inschrijving aan om een drietal gesigneerde boeken van hem mee te bestellen. Het gaat om:

Ad Broere biedt aan om twee van zijn boeken los te bestellen via zijn uitgever “Vrije boeken”:

Inschrijven voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk.