5 maart 2021

7 Redenen waarom jij van 15 – 17 maart moet gaan stemmen!

Een veel gehoorde vraag aan Lijst30 is ‘Heeft het wel zin om op jullie te stemmen?’ Die vraag komt voort uit de angst of we wel of niet voldoende stemmen zullen krijgen om uiteindelijk zetels te halen. Inmiddels worden we zichtbaar in de peilingen, maar ook toen we nog niet zichtbaar waren, was ons antwoord altijd: ‘Stem met je hart.’ Wij geloven namelijk dat als de intentie goed is, het eindresultaat ook goed zal zijn.

Voordat ik verder inga op stemmen vanuit je hart, eerst een korte toelichting over de kiesdrempel en de kiesdeler. Als politieke partijen minimaal een vastgesteld percentage van de stemmen moeten halen om een zetel te bemachtigen, dan spreekt men van een kiesdrempel. De kiesdrempel staat dus voor het aantal stemmen dat nodig is voor het behalen van één zetel.

Hoe wordt het aantal zetels berekend? Daarbij wordt eerst de kiesdeler berekend. Om de kiesdeler te berekenen wordt het totaalaantal uitgebrachte geldige stemmen gedeeld door het aantal zetels. Het totale aantal zetels van de Tweede Kamer is 150.

Een veel gestelde vraag gaat dan over de restzetels. Hoe worden die bepaald? De restzetels worden toegewezen volgens het systeem van het hoogste gemiddelde. De lijst met het hoogste gemiddelde krijgt een restzetel toebedeeld. Dit betekent dus niet, zoals vaak wordt gedacht, dat de grootste partij altijd de restzetels krijgt.

Terug naar het stemmen!

Dit jaar is het waarschijnlijk belangrijker dan ooit dat je gaat stemmen.

Hier volgen 7 redenen waarom je volgens mij moet stemmen en waarom je op Lijst30 zou moeten stemmen.

  1. Wat Lijst30 betreft moet je onder meer stemmen, omdat onze rechtstaat op het spel staat. We zijn allemaal getuige geweest van de manier waarop de rechtszaak tegen de staat over de avondklok door Jeroen Pols en Willem Engel (nr. 2 op Lijst30) werd gewonnen en alsnog van tafel werd geveegd door een andere rechter. Dit na invloed van onze eigen demissionair minister-president Mark Rutte. Dit is eenvoudigweg onacceptabel in een rechtstaat.
  2. Waarom je ook moet stemmen is omdat wij echt het verschil kunnen maken. Waarom? Dat zit zo: de gevestigde partijen die voor de spoedwet stemden, de VVD, het CDA, PvdA, D66, CU, 50PLUS, SGP en GroenLinks, hebben de bevolking flink wat angst aangejaagd. Een groot deel van die kiezers zal zeer waarschijnlijk dit keer niet gaan stemmen. Onze aanhang daarentegen is niet bang en zal zich niet door angst laten tegenhouden om te gaan stemmen. Dit kan volgens verschillende opiniepeilers voor grote verrassingen zorgen.
  3. Wij willen het systeem van binnenuit veranderen. Eén van de manieren om dat te doen is om in de Tweede Kamer terecht te komen. Daar hebben we jouw stem voor nodig.
  4. Als je niet gaat stemmen, gaat je stem geheel verloren.
  5. Veel mensen zijn klaar met de maatregelen en beginnen in te zien dat de schade van de maatregelen vele malen groter is dan de schade van corona. Hierdoor dalen de grote partijen momenteel hard in de peilingen. Dit biedt ons veel extra kansen.
  6. Wij zijn, samen met de FvD, de enige partij die 100% tegen de maatregelen is.
  7. En ten slotte zijn wij de enige partij die werkt vanuit de kernwaarden Liefde, Verbinding, Vertrouwen en Vrijheid.

Het enige wat je dus niet mag vergeten is te stemmen! Jouw stem telt! 

Dus wil jij graag dat het gedachtegoed van Lijst30 de Tweede Kamer in gaat? Stem dan met je hart en stem op een van de kandidaten van Lijst30. Zo simpel is het. Want hoe meer mensen dat doen, hoe groter de kans dat we in de kamer komen en het systeem van binnenuit kunnen veranderen. We gaan overigens niet de kamer in voor onszelf. Wij gaan de kamer in voor jou, voor jullie, voor ons samen, voor een betere wereld, en voor een beter Nederland.

Wat ons betreft is het tijd voor politici die blij en trots zijn om de samenleving te mogen dienen. Politici die luisteren en in verbinding staan met de mensen in het land, in de provincie en in de gemeenten. Politici die er niet zitten voor hun baantje maar om echt iets te verbeteren voor het land.

Ben je woonachtig in een van de volgende kiesdistricten, vraag dan zo spoedig mogelijk (uiterlijk 12 maart 2021) een kiezerspas aan: Groningen, Leeuwarden, Lelystad, Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Den Haag.

Met liefdevolle groet,

Mordechai Krispijn
nr. 3 op Lijst30

 

Stel je dit blogbericht op prijs? Deel het dan op Facebook en andere social media. Alvast bedankt.

Totaal 3,884 bekeken, vandaag 2 


Ook interessant